• Home
  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Sitemaps

NTRCA

Non-Government Teachers’ Registration & Certification Authority (NTRCA)

Select Menu
  • Home
  • About NTRC Exam
  • Syllabus
    • School Syllabus
    • College Syllabus
  • Study Materials
  • Solutions
  • Notice
  • Results
    • Font Awesome
    • HTML Editor
    • HTML Encrypter
    • Code Color
    • Responsive Cek
  • News
  • Static Page
Home » 14th NTRCA Exam » Latest » MCQ Questions and Answer » ১৪তম শিক্ষক নিবন্ধনের প্রশ্ন এবং উত্তর-English Part

বুধবার, ১০ জানুয়ারী, ২০১৮

১৪তম শিক্ষক নিবন্ধনের প্রশ্ন এবং উত্তর-English Part

Ripon Abu Hasnat
Add Comment
14th NTRCA Exam, Latest, MCQ Questions and Answer
বুধবার, ১০ জানুয়ারী, ২০১৮
1. How did you come by your lost watch? Hear come by means-
ans:get

2.The children who play near the garden water the saplings. Here water is
ans:Verb

3. The word ‘ambiguous is the synonym of-
ans:Dubious

4.The antonym of the word ‘dishearten’ is__
ans : Encourage

5. What is the synonymous word of ‘augment’?
ans : increase

6. I saw him going to market (Compound)
ans :I saw him and he was going to market

7. I helped her solve the problem (Passive)
ans :She was helped to solve the problem by me

8. Jerry was only four years old (Negative)
ans :Jerry was not more than four years old

9. Where there is a will, there is a ___
ans :A way

10. To carry coal to___
ans :Newcastle

11. ____ as well as ___ (to be) ______ attending the party
ans :Is

12. Alice went to market with a view to (to purchase) ______ a dress
ans:Purchasing

13. Rome wasn’t built in a day(Active)
ans :The Romans did not build Rome in a day

14. Money is sweeter than honey (Negative)
ans:Honey is not so sweet as money

15. Upoma came here late. Here ‘late’ is ___
ans :Adverb

16. He gave me a dress which was expensive (Simple)
ans :He gave me an expensive dress

17. A wearer knows where ___
ans :The shoe pinches

18. তুমি কি জানো সে কোথায় থাকে?
ans :Do you know where he lives?

19. সে সাঁতরাতে জানেনা
ans :He does not know how to swim

20. তোমার বাবা কি করেন?
ans :What is your father?

21. How Karim has solved the problems______?
ans :Astounds us all

22. What is the noun of ‘include’?
ans :Inclusion

23. What is the synonym of ‘abandon’?
ans :Leave

24. A _____ of time saves nine.
ans :Stich

25. A man is known by the______ he keeps
ans :Company
Suka Artikel? Bagikan: Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "১৪তম শিক্ষক নিবন্ধনের প্রশ্ন এবং উত্তর-English Part"

নবীনতর পোস্ট পুরাতন পোস্ট হোম
এতে সদস্যতা: মন্তব্যগুলি পোস্ট করুন (Atom)

Popular Posts

  • শিক্ষক নিবন্ধন থাকলে আর পরীক্ষা দিতে হবে না
    শিক্ষক নিবন্ধন থাকলে আর পরীক্ষা দিতে হবে না
    বেসরকারি শিক্ষক নিবন্ধন ও প্রত্যয়ন আইন সংশোধনের সুপারিশ করা হয়েছে। শিক্ষক হিসেবে নিয়োগের জন্য আর পরীক্ষা দিতে হবে না, নিবন্ধন সনদ থাকলেই...
  • বাংলা বিষয়ের কিছু গুরুত্বপূর্ণ এমসিকিউ প্রশ্ন-উত্তর
    বাংলা বিষয়ের কিছু গুরুত্বপূর্ণ এমসিকিউ প্রশ্ন-উত্তর
    প্রশ্ন : শাহনামা মৌলিক গ্রন্থটি কার ? উত্তর : ফেরদৌসী প্রশ্ন : ড . মুহাম্মদ শহিদুল্লাহর বাংলা সাহিত্যর ইতিহাস গ্রন্থে...
  • রবীন্দ্রনাথ ঠাকুরের উপন্যাসের নাম মনে রাখার কৌশল
    রবীন্দ্রনাথ ঠাকুরের উপন্যাসের নাম মনে রাখার কৌশল
    রবীন্দ্রনাথ ঠাকুর ( ৭ই মে , ১৮৬১ - ৭ই আগস্ট , ১৯৪১ / ২৫ বৈশাখ , ১২৬৮ - ২২ শ্রাবণ , ১৩৪৮ বঙ্গাব্দ ) ছিলেন অগ্রণী বাঙালি কবি , ...
  • বেসরকারি শিক্ষক নিবন্ধন: প্রিলিমিনারি পাসের পর লিখিত পরীক্ষা
    বেসরকারি শিক্ষক নিবন্ধন: প্রিলিমিনারি পাসের পর লিখিত পরীক্ষা
    বেসরকারি শিক্ষক নিবন্ধন পরীক্ষা পদ্ধতিতে পরিবর্তন আনা হয়েছে। একসঙ্গে ২ পরীক্ষার পরিবর্তে এখন থেকে আলাদাভাবে প্রিলিমিনারিতে পাস করার পর পর...
  • NTRCA Exams Syllabus of Social Welfare/Social Work– College Level
    NTRCA Exams Syllabus of Social Welfare/Social Work– College Level
    বিষয় : সমাজকল্যাণ/সমাজকর্ম (Social Welfare/Social Work)   বিষয়  কোড : ৪০৯ পূর্ণমান-১০০    a. Definition, objectives, history and ...
  • NTRCA 13th Teacher's Registration Exam
    NTRCA 13th Teacher's Registration Exam
    Non Government Teachers Registration & Certification Authority 13th Teacher's Registration Exam Circular has been published. NTRCA ...
  • কম্পিউটার নেটওয়ার্ক কী?
    কম্পিউটার নেটওয়ার্ক কী?
    কম্পিউটার নেটওয়ার্ক ( Computer network ) হচ্ছে এমন একটি ব্যবস্থা যাতে দুই বা ততোধিক কম্পিউটার একসাথে যুক্ত থাকে। কম্পিউটার নেটওয়ার্ক ...
  • বেসরকারি শিক্ষক নিবন্ধন ও প্রত্যয়ন কর্তৃপক্ষে (এনটিআরসিএ) কার্যালয়ে নিয়োগ
    বেসরকারি শিক্ষক নিবন্ধন ও প্রত্যয়ন কর্তৃপক্ষে (এনটিআরসিএ) কার্যালয়ে নিয়োগ
    বেসরকারি শিক্ষক নিবন্ধন ও প্রত্যয়ন কর্তৃপক্ষের (এনটিআরসিএ) কার্যালয়ের জন্য নিম্নলিখিত পদে লোক নিয়োগের নিমিত্ত নিম্নবর্ণিত শর্তে বাংলাদেশ...
  • NTRCA Exams Syllabus of Political Science– College Level
    NTRCA Exams Syllabus of Political Science– College Level
    বিষয়ঃ রাষ্ট্রবিজ্ঞান ( Political Science ) বিষয় কোডঃ ৪০৪ পূর্নমান   ১০০ a. Political Science: Nature, Scope and Method and i...
  • প্রাথমিক শিক্ষক নিয়োগ পরীক্ষা হবে ডিজিটাল পদ্ধতিতে
    প্রাথমিক শিক্ষক নিয়োগ পরীক্ষা হবে ডিজিটাল পদ্ধতিতে
    প্রাথমিক বিদ্যালয়ের শিক্ষক নিয়োগের পরীক্ষা পদ্ধতি ডিজিটালাইজ করার উদ্যোগ নিয়েছে সরকার। এই পদ্ধতিতে পরীক্ষার পূর্বমুহূর্তে কেন্দ্রীয়ভাবে ত...

লেবেল

  • 14th NTRCA Exam
  • বাইতুল হিকমাহ
  • বিজয় সেন
  • About
  • College Syllabus
  • general knowledge
  • Information
  • Introduction
  • Latest
  • MCQ Questions and Answer
  • NTRCA Exanination
  • NTRCA Jobs
  • Ntrca News
  • Study Materials

লেবেল

  • 14th NTRCA Exam
  • বাইতুল হিকমাহ
  • বিজয় সেন
  • About
  • College Syllabus
  • general knowledge
  • Information
  • Introduction
  • Latest
  • MCQ Questions and Answer
  • NTRCA Exanination
  • NTRCA Jobs
  • Ntrca News
  • Study Materials
Copyright 2014 NTRCA - All Rights Reserved
Template By Dian Anarchyta